24 de gen. 2016

Mi abuela Isabel*

Mi abuela Isabel,
textos: Melania del Pino
dibuixos: Max Saladrigas
Chucherías de Arte ediciones

"Quina història, la de Mi abuela Isabel...!", vaig pensar entre emocionada i copsada, en llegir-la la primera vegada en una primera edició d'autoedició. I és que em semblava i em sembla que (l'experiència i l'afecte familiar) sovint esdeven contextos de gran riquesa personal que donen lloc a grans històries que queden en el record d'una fotografia, d'un objecte, una olor.
En aquest llibret, en aquesta delicadíssima edició, es desprèn una història pura, on el vincle afectiu entre àvia i néta es fa palès, mitjançant paraules sinceres i dibuixos senzills i nets. Amb un blanc de fons. Amb una clara marcada absència l'àvia.
L'autora, Melania del Pino, autora del bloc Los Cuentos de la Caputxeta, va sentir la necessitat d'escriure sobre la pèrdua i el record que li evocava la seva àvia, després d'anar assumint, progressivament, que havia marxat per sempre. A partir d'aquí, va ensenyar el text, demanà i insistí que l'il·lustrés en Max Saladrigas (el seu company i gran artista).
Ella la buscava sempre, en el seu més íntim racó: en els seus somnis,
en les estrelles,
en una fotografia.
Una història que t'omple les mans, que va més enllà d'una petita i actual publicació de 98x63mm i (amb xapa incorporada a la portada). La història es porta a dins, al cor.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada